Kinderspel

Kinderen spelen ongedwongen en zonder veel invloed van buitenaf. Onafhankelijk van wat de ouders aanbieden, spelen ze veel met het ene speelgoed en weinig met het andere. Denk maar aan het dure speelgoed dat soms onaangeroerd in de lade blijft liggen omdat het kind liever met een oud of zelfgemaakt spelletje bezig is.  

Elk kind heeft zijn eigen voorkeuren en speelgewoontes, en speelt met het speelgoed dat hem of haar een goed gevoel geeft. Op die manier kan het uren aan een stuk ongestoord bezig zijn. Dit is een eerste, vroege uiting van de unieke eigenheid van de persoon die het kind zal worden. We zien hier in de kiem al de zaken die het kind/de persoon het liefst doet, en waar het gelukkig van wordt.

KernTalenten 

Er blijkt een verband te bestaan tussen de spelletjes waar iemand als kind mee speelde, en zijn of haar KernTalenten. Danielle Krekels, die de methode ontwikkelde, ontdekte dit verband tijdens het voeren van selectiegesprekken met ingenieurs.

Het screenen van duizenden kandidaten gaf haar een merkwaardig inzicht: de speelvoorkeuren van ingenieurs bleken verrassend vergelijkbaar. Deze vaststelling leidde tot verder onderzoek. Na 25 jaar empirisch onderzoek en diepte-interviews met meer dan 12.000 personen beschreef Danielle 23 KernTalenten en ontwikkelde ze een vragenlijst en een methode om de KernTalenten te identificeren. Ze schrijft hierover in haar boek 'Beken(d) talent'.

Op vandaag gebruiken meer dan 200 gecertificeerde KernTalentenanalisten in Belgi├ź en in het buitenland de methode om mensen een helder en genuanceerd beeld te geven op wat hen blij en gelukkig maakt en waar ze energie van krijgen. Op die manier kunnen we mensen helpen om betere en meer gefundeerde beslissingen te maken op vlak van studiekeuze, werksituatie en belangrijke levensbeslissingen, en kunnen KernTalenten inzichten bieden bij loopbaanbegeleiding, re├»ntegratie bij burn-out en bore-out, enz.  

Wat KernTalenten precies zijn, en waarom je zou kiezen voor een KernTalentenanalyse, kan je lezen via de pagina's in de linkerkolom.


What ones loves in childhood
stays in the heart forever - 
Mary Jo Putney