Stress en burn-out

2 op de 3 Belgische werknemers ervaart negatieve stress op het werk.  1 op de 4 werknemers heeft fysieke of psychische gezondheidsklachten, en 1 op de 10 werknemers ontwikkelt een reële burn-out. Stress en burn-out zijn spijtig genoeg geen zeldzame verschijnselen meer in onze maatschappij. Maar dat is geen reden om bij de pakken te blijven zitten.

Veerkracht

Bij (chronische) stresssituaties is het belangrijk om je veerkracht te verhogen. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag, en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Een KernTalentenanalyse is een fantastisch instrument om zicht te krijgen op je energiegevers en je energievreters. Op basis van de analyse (maar ook met behulp van heel wat andere coachingsmodellen en technieken) gaan we na hoe je je veerkracht kan verhogen.

En soms, na een lange periode van chronische stress, kom je in een burn-out terecht. Dan is het zaak om je burn-out te erkennen en te aanvaarden. Via een traject op maat werken we aan lichamelijk en geestelijk herstel, en kijken we naar de toekomst. We bespreken hoe een eventuele reïntegratie op het werk kan gebeuren, of hoe een andere professionele weg kan worden ingeslagen. 


Life is not about how fast you run or how high you climb, but how well you bounce - Vivian Komori